Nemrég olvashattunk egy sokoldalú cikket a szőlő gyümölcs és magjából kinyert olaj jótékony hatásáról. A cikk  eredetileg az Origo egészség rovatában jelent meg, mi a Borászportálon találtunk rá.

Soraiból megtudhatjuk, hogy  táplálkozástan szempontból a szőlő az egyik legértékesebb gyümölcsünk, védekezhetünk vele fáradtság ellen, valamint  daganatos betegeknek is előnyös lehet. A teljes cikk itt olvasható:

http://www.boraszportal.hu/carpe-diem/20110926/a-szolo-az-idegrendszer-baratja

 

Rólam

Sárkány Péter Sárkány Péter vagyok. Okleveles kertészmérnök, borász (oenologue), élelmiszerminősítő szakmérnök, nemzetközi okleveles borbíráló, tanácsadó. A MÉTE Borászati Szakosztály elnöke, szakértője, valamint miniszteri delegált a Nemzetközi Szőlészeti Borászati Szervezet (O.I.V.) Bor és Egészség Munkabizottságába. Az EU civil fogyasztóvédelmi szervezet (BEUC) borászati szakértője vagyok. Több mint 10 éve kutatom a szőlőmag rendkívűl hasznos élettani hatását, melyet szeretnék minél szélesebb körben megismertetni mindenkivel.


Archívum