Béky László professzor barátommal beszélgettem a Lánchíd Rádió “Kettesben” c. műsorában január 7-én.

A műsor során “bebarangoltuk” a bor és szőlőmag kulturális, gasztronómiai és egészségügyi témaköreit. A hallgató betekintés kaphat napjaink jellemző betegségeire és egy olyan szemléletre, melyben nagy hangsúlyt kap a  proaktív hozzáállás, a prevenció. Megtudhatjuk milyen előnyei vannak a szőlőmag mikro-őrlemény illetve hidegen sajtolt olaj rendszeres fogyasztásának. A műsor utólag is meghallgatható a Rádió archívumában. Íme a link:

http://mno.hu/kettesben

(Sárkány Péter)

Kellemes tájékozódást kívánunk!

Rólam

Sárkány Péter Sárkány Péter vagyok. Okleveles kertészmérnök, borász (oenologue), élelmiszerminősítő szakmérnök, nemzetközi okleveles borbíráló, tanácsadó. A MÉTE Borászati Szakosztály elnöke, szakértője, valamint miniszteri delegált a Nemzetközi Szőlészeti Borászati Szervezet (O.I.V.) Bor és Egészség Munkabizottságába. Az EU civil fogyasztóvédelmi szervezet (BEUC) borászati szakértője vagyok. Több mint 10 éve kutatom a szőlőmag rendkívűl hasznos élettani hatását, melyet szeretnék minél szélesebb körben megismertetni mindenkivel.


Archívum