Itt olvasható a Borászportálon nemrég megjelent cikk, mely betekintés nyújt a borbírálás rejtelmeibe és említést tesz a szőlőmag mikro-őrlemény magyar szabadalmáról.

 

Bizonyára sokak érdeklődését felkelti majd az eddig hulladékként kezelt vörös szőlőmag hasznosítása, mely kutatások szerint a különleges eljárás jóvoltából annyi antioxidánst, szabadgyök-semlegesítő polifenolt, esszenciális zsírsavat, nyomelemet juttathat a szervezetbe, amennyihez napi 2,5 liternyi vörösbort kellene meginni. A cikk részletesen itt olvasható:

http://www.boraszportal.hu/bortre/20120702/sarkany-peter-a-borbira

Rólam

Sárkány Péter Sárkány Péter vagyok. Okleveles kertészmérnök, borász (oenologue), élelmiszerminősítő szakmérnök, nemzetközi okleveles borbíráló, tanácsadó. A MÉTE Borászati Szakosztály elnöke, szakértője, valamint miniszteri delegált a Nemzetközi Szőlészeti Borászati Szervezet (O.I.V.) Bor és Egészség Munkabizottságába. Az EU civil fogyasztóvédelmi szervezet (BEUC) borászati szakértője vagyok. Több mint 10 éve kutatom a szőlőmag rendkívűl hasznos élettani hatását, melyet szeretnék minél szélesebb körben megismertetni mindenkivel.


Archívum