Ezt a címet adta beszámolójának kedves törzsvevőnk, Pataki János, aki most betekintést nyújt gyógyulásának fontos állomásaiba.

János méltán lehet büszke eredeményeire, melyekhez – elmondása szerint – nagyban hozzájárultak a VINISEERA termékek is. Beszámolóját olvasva elmondhatjuk, hogy hite, kitartása és erőfeszítése szintén említésre méltóak, hiszen ezek nélkül nem lenne most ebben a helyzetben. Gratulálunk Jánosnak és ezúton is köszönjük lelkesítő sorait!

Szeretnénk bátorítani olvasóinkat, a VINISEERA rendszeres fogyasztóit, hogy nyugodtan osszák meg velünk és a gyógyulás útját keresőkkel történetüket. Mindannyian sok erőt meríthetünk belőle.

“2010 ben döntöttem el, hogy változtatok az életemen. Nem folytattam cigarettás alkoholos öngyilkos életvitelt, de a hanyagul kezelt magas vérnyomás, fáradékonyság, azt mutatta, hogy valami nincs rendben velem. Az életvitel változtatásban a családom egy emberként állt mellém.

Az első lépésben az étkezési szokásaimat alakítottuk át. Az étrend változtatásában a müzli és a táplálék kiegészítő vitaminokra fektetünk nagyobb hangsúlyt. 2011 körül hozta a feleségem a szőlőmag őrleményt, mint ásványi anyag kiegészítőt. Az első időben csak akkor fogyasztottam a Viniseera port, amikor a müzlihez kevertem, azt ilyen formán eléggé rendszertelenül fogyasztottam. Egy kiállításon hallottam a Viniseera por szívre és az érrendszerre gyakorolt hatásáról. Ettől a pillanattól kezdve tudatosan figyeltem arra, hogy minden nap fogyasszam a port az előírt mennyiségben. Ez azt jelenti, hogy a port minden reggel néhány kanál joghurtba keverve fogyasztom.

2014 ben az 50 dik szülinapomra kaptam egy lépésszámlálóval ellátott telefont. Minden nap tudatosította velem, hogy milyen keveset mozgok. A feleségem és a barátnője elvitt hetente néhány este a Közeli Bikás parkba futni, tornázni. Szép lassan én is megszerettem a rendszeres mozgást. A nyár végére minden este futottam minimum 3000 m-t bármennyire is fáradt voltam. A mozgási szintem rövid idő alatt a 0% ról 50 -60 % ra emeltem. Arra figyeltem, hogy a pulzusom 110 fölé tartósan ne emelkedjen futás közben. A pulzusomat egy mezei “Teszkós” órával mértem, de a folyamatos figyelési funkciót tökéletesen ellátta. A folyamatos pulzus mérés eredményeként azt tapasztaltam, hogy nyugalmi helyzetben is többször felszaladt a pulzusom 110 fölé, valamint többször regisztráltam 150 – pulzusszámot. A későbbi események ismeretében hála a folyamatos mérésnek, nem lett nagyobb galiba mint várható lett volna.

2014 őszén infarktusom lett. Gyors helyzet felismerésnek és a szakszerű orvosi akcióknak hála hamar kórházba kerültem, ahol is villám gyorsan megműtöttek. Katéterezés után kaptam koszorúér tágító hálót STENTet. A szívizomelhalás területe nem volt nagy, hála a gyors és szakszerű beavatkozásnak, valamint a rendszeres szőlőmag őrleményfogyasztásnak. A rehabilitációs programom, ami most is tart, a rendszeres mozgás mellett a Viniseera por fogyasztása is fontos szerepet kap. A kezelő kardiológus doktor úr arra kért, hogy a Viniseera por fogyasztását ne hagyjam abba, maga is sportoló ember lévén, a szedését javasolja.

Az első éves kontroll olyan eredményt hozott, hogy a közvetlen környezetem kivételével mindenkit meglepett. A vizsgálatok azt mutatják, hogy az infarktusom nyomai majdnem teljesen eltűntek. A kezelő orvosom szerint, csak olyan specialisták érzékelik az EKG értékelésekor, akiket kiképeztek ilyen jellegű infarktusok kezelésére. A tegisztrált EKG diagram képés található rendellenesség berendezési hibának is felfogható.

 

A sport az életem része lett, és a fokozatok betartásával végzem nap – mint nap, és a komolyabb gyakorlatokat szakember felügyeletével folytatom. Edzések alkalmával rendszeresen mérem a pulzusom sportolók edzés terhelésének a figyelésére kifejlesztett mellkasra rögzített műszerrel. Az eredmények értékelését minden alkalommal elvégezzük.

Az egészségem megtartása egy élet végéig tartó programommá vált.”

Pataki János, 2016. február 16.

 

Rólam

Sárkány Péter Sárkány Péter vagyok. Okleveles kertészmérnök, borász (oenologue), élelmiszerminősítő szakmérnök, nemzetközi okleveles borbíráló, tanácsadó. A MÉTE Borászati Szakosztály elnöke, szakértője, valamint miniszteri delegált a Nemzetközi Szőlészeti Borászati Szervezet (O.I.V.) Bor és Egészség Munkabizottságába. Az EU civil fogyasztóvédelmi szervezet (BEUC) borászati szakértője vagyok. Több mint 10 éve kutatom a szőlőmag rendkívűl hasznos élettani hatását, melyet szeretnék minél szélesebb körben megismertetni mindenkivel.


Archívum