A szőlőmagolaj gazdag bioaktív antioxidáns anyagokban, bioflavonoidokban, telítetlen esszenciális  zsírsavakban, linolsavban (omega 6), klorofillban, könnyen emészthető és koleszterin mentes. Magas az E-  vitamin tartalma, valamint az antioxidáns (szabadgyökmegkötő) hatása 18.4-szer jobb mint a C-vitaminnak,  és 50-szer mint az E-vitaminnak. Megvédheti az érrendszert a meszesedéstől, erősítheti a vérereket és a  hajszálerek falait, és csökkentheti a trombózisveszélyt.

Hatékony lehet a vérkoleszterinre (növeli a HDL (a jó) és csökkentheti az LDL (a rossz) koleszterinszintet), és szívbetegségek, szívinfarktus megelőzésében. Javíthatja a látást, megelőzheti a szürkehályog kialakulását.
Kifejezetten antioxidáns (oligomerproanticianidok) hatású, védhet a sejtek genetikai anyagát érő káros hatások ellen, amelyek a rák kialakulásában játszanak szerepet. Az agyérelmeszesedésben szenvedők emlékezetét javíthatja. Gyulladásgátló hatású , erősítheti a szervezetet a stressz ellen.

Hatékony kozmetikai szer: a bőr simaságát, rugalmasságát biztosíthatja, megelőzheti a korai öregedést, képes lehet a kollagén és elasztin szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrben könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.

Külsőleg-belsőleg egyaránt alkalmazható! Belsőleg fogyasztva: naponta egy teáskanállal joghurtba, kefirbe, salátákra, gyümölcslevekbe keverve. Külsőleg: arcunkra, dekoltázsunkra, viszeres testrészekre használjuk, valamint masszázsolajként, fürdőolajként, hajolajként. Bőrregeneráló hatású lehet, ezért kiváló adaléka hidratáló krémeknek, egyéb kozmetikumoknak.

Tartósítószert és cukrot nem tartalmaz!

VINISEERA Hidegen sajtolt szőlőmagolaj 2,5 dl: 2 500.- (2,5 hónapos adag egy fő részére)

Rólam

Sárkány Péter Sárkány Péter vagyok. Okleveles kertészmérnök, borász (oenologue), élelmiszerminősítő szakmérnök, nemzetközi okleveles borbíráló, tanácsadó. A MÉTE Borászati Szakosztály elnöke, szakértője, valamint miniszteri delegált a Nemzetközi Szőlészeti Borászati Szervezet (O.I.V.) Bor és Egészség Munkabizottságába. Az EU civil fogyasztóvédelmi szervezet (BEUC) borászati szakértője vagyok. Több mint 10 éve kutatom a szőlőmag rendkívűl hasznos élettani hatását, melyet szeretnék minél szélesebb körben megismertetni mindenkivel.


Archívum